Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Overveen

Denk je erover na om je huis in Overveen te verkopen? Bij HuisVerkopen.nl staan we voor je klaar om je te helpen bij het voorbereiden van de verkoop. We bieden een grondige en professionele benadering om dit proces soepel en efficiënt te laten verlopen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Overveen

Als woningverkoper in Overveen heb je verschillende doelen voor ogen. Allereerst wil je natuurlijk graag een hoge verkoopprijs voor jouw huis krijgen. Ook is het belangrijk dat de verkoop vlot verloopt om te voorkomen dat je huis te lang te koop staat. Het kan zelfs zo zijn dat je op zoek bent naar een specifieke doelgroep van kopers. Afhankelijk van je situatie heb je misschien zelfs nog meer specifieke doelen.

Je vraagt je waarschijnlijk af wat de huidige situatie op de woningmarkt in Overveen is. Hoe snel worden de huizen hier verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En hoeveel kun je besparen door makelaars te vergelijken voor jouw woningverkoop? Hieronder vind je de actuele cijfers over de woningmarkt in Overveen:

Juni 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
41 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 802.007
Besparing (gem.)
€ 2.005

Je huis snel verkopen in Overveen

Ben je benieuwd hoe snel je een woning in Overveen kunt verkopen? Gemiddeld worden woningen in deze regio binnen 41 dagen verkocht. Maar met de juiste strategie kan dat zelfs nog sneller. Lees snel onze tips om je verkoopsnelheid te verhogen.

 1. Onderzoek de woningmarkt in Overveen grondig. Kijk naar vergelijkbare huizen die recent zijn verkocht en let op hun verkoopprijs, presentatie en hoe snel ze werden verkocht. Dat geeft je inzicht in de vraag en het aanbod en kan je helpen de juiste verkoopprijs vast te stellen. Bekijk hiervoor ook onze pagina over woningwaarde.
 2. Maak gebruik van ons stappenplan voor de verkoop van je huis. Zo zorg je dat je als verkoper niets over het hoofd ziet en alles zo snel mogelijk kunt regelen. Ons gedetailleerde verkoopstappenplan biedt je alle handvatten die je nodig hebt.
 3. Zorg voor professionele woningpresentatie. Mooie, professionele foto’s, een duidelijke omschrijving en eventueel een filmpje van jouw woning kunnen de interesse van potentiële kopers sterk verhogen. Dit heeft een positief effect op de verkoopsnelheid. Je kunt een lokale makelaar raadplegen voor hulp hierbij.

Tips in Overveen

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Overveen op?

Wil je weten wat de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Overveen is in juni 2024? De prijs hangt grotendeels af van factoren zoals de staat van het huis, de grootte, de ligging en de vraag-en-aanbod krachten op het moment van verkoop. De gemiddelde verkoopprijs wordt momenteel vastgesteld op € 802.007 euro's.

Vervolgens is het ook interessant om te kijken naar het gemiddelde bedrag per vierkante meter. Dit geeft je namelijk een beter beeld van de waarde van jouw specifieke woning. De huidige gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Overveen staat op € 6.078 euro's.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Overveen

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.400
€ 5.600
€ 6.800

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Overveen bij (up-to-date: juni 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Overveen.

Feitjes over Overveen

 • Overveen maakt deel uit van de gemeente Bloemendaal.
 • Het beschikt over een eigen treinstation, station Overveen.
 • De Grote of Sint-Bavokerk is een blikvanger in het dorp.

Tips om je woning te verkopen in Overveen

Je huis in Overveen verkopen kan een uitdaging zijn. Maar met de juiste tips en strategieën in je arsenaal, kun je je woning sneller verkopen en tegen een hogere prijs. Lees verder voor praktische en effectieve tips over huisverkoop.

 • Fotografie: Denk eraan om professionele vastgoed fotografie te gebruiken. Dit heeft een grote invloed op de eerste indruk van potentiële kopers online.
 • Natuurlijk licht: laat zo veel mogelijk natuurlijk licht binnen in je woning tijdens bezichtigingen. Het maakt de kamers groter en voegt een 'welkom thuis' gevoel toe.
 • Moderne uitstraling: Zorg dat je inrichting modern en neutraal is. Dit spreekt een bredere doelgroep aan en maakt het voor kijkers makkelijker om zich hun eigen meubels en decoratie in de ruimte voor te stellen.
 • Herstelwerkzaamheden: Los eventuele kleine gebreken in je woning op. Dit kunnen losse deurknoppen of kapotte lampen zijn. Het zorgt voor een nettere uitstraling en vermindert afleiding tijdens bezichtigingen.
 • Onderhoud tuin: Vergeet de tuin niet. Een nette, onderhouden tuin kan de beslissing van een potentiële koper sterk beïnvloeden.

Ontdek jouw stappenplan in Overveen:

 • Speciaal voor jouw woning samengesteld plan
 • Gratis, interactief en bouwt op jouw wensen
 • Voorkomt dat je stappen overslaat in de verkoop
 • Hulpmiddel om duizenden euro's te besparen
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Overveen?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Overveen kost je als verkoper gemiddeld € 10.442. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Overveen In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 802.007) € 8.742
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 10.442

Kosten van makelaars in Overveen

Wanneer je een huis wilt verkopen in Overveen, komt daar vaak een makelaar bij kijken. Gemiddeld rekenen makelaars een courtage van 1,09% van de verkoopprijs van je woning. Het is belangrijk om te weten dat deze kosten op maat worden vastgesteld, op basis van bijvoorbeeld het soort woning dat je verkoopt en de locatie.

Om een goede inschatting te kunnen maken van deze kosten, kan het slim zijn om tarieven op te vragen bij verschillende makelaars in Overveen. Door deze tarieven naast elkaar te leggen, krijg je een goed inzicht in de gemiddelde kosten en weet je waar je aan toe bent. Dit kan je helpen bij het maken van een weloverwogen keuze voor een makelaar.

Lees meer over makelaars in Overveen.

Andere kosten bij verkoop

Je bent van plan je woning in Overveen te verkopen en overweegt daarvoor een makelaar in te schakelen. Woningen in Overveen worden voor gemiddeld € 802.007 verkocht. Met een gemiddelde courtage van 1,09%, betekent dat dat je kunt rekenen op ongeveer € 8.742 aan makelaarskosten. Maar let op, naast de kosten van de makelaar zijn er nog andere kosten om rekening mee te houden.

Notariskosten voor de hypotheek

Bij het verkopen van je woning kom je vrijwel altijd notariskosten tegen. Deze maken deel uit van de kosten koper, maar zijn bij verkoop ook voor jouw rekening. Notariskosten voor een hypotheek zijn sterk verschillend en afhankelijk van de notaris die deze werkzaamheden uitvoert.

De notariskosten omvatten het opmaken van de hypotheekakte. Ook de inschrijving van deze akte bij het Kadaster neemt de notaris voor zijn rekening. Deze kosten betaal je direct aan de notaris na ondertekening van de akte.

Kosten voor het energielabel

Het energielabel van je woning is belangrijk voor kopers. Het geeft hen inzicht in hoe energiezuinig je woning is. Als verkoper ben je verplicht om een definitief energielabel aan te leveren voordat je de woning overdraagt aan de kopers.

Het aanvragen van een energielabel doe je bij een erkende deskundige. Deze expert beoordeelt de energiezuinigheid van je woning op afstand. Deze kosten komen dus nog bovenop de verkoopkosten van je woning.

Verhuiskosten

Verkopen betekent ook: verhuizen. En verhuizen brengt kosten met zich mee. Je kunt kiezen om zelf te verhuizen, maar je kunt ook een verhuisbedrijf inschakelen om je inboedel te verplaatsen naar je nieuwe adres.

Afhankelijk van de grootte van je inboedel, de afstand tussen je oude en nieuwe woning en de dag waarop je verhuist (weekenddagen kunnen duurder zijn), kunnen deze kosten behoorlijk oplopen.

Wanneer mijn huis verkopen in Overveen?

Is dit het juiste moment om je huis in Overveen te verkopen? Deze vraag zou op je lippen kunnen branden. Op basis van de trends in de huidige woningmarkt juni 2024, lijkt het een gunstige tijd voor verkopers. Maar, het blijft altijd enigszins onvoorspelbaar hoe de toekomst daadwerkelijk gaat uitpakken.

Zoek je dus een definitief antwoord? Een ervaren makelaar in Overveen kan je het best adviseren. Hij of zij heeft namelijk het beste zicht op de verkoopmogelijkheden van jouw woning gezien de huidige marktomstandigheden. Het inschakelen van professionele ondersteuning kan daarom een wijs besluit zijn in je verkoopavontuur.

Vergelijk makelaars in Overveen Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Huis Verkopen is speciaal ontworpen voor aanstaande woningverkopers die de verkoop van hun woning willen vereenvoudigen. Op ons platform kun je met gemak en vertrouwen de verkoop van jouw huis voorbereiden, regelen en zelfs optimaliseren. Met functies als een gratis waardebepaling en het vergelijken van makelaars, maakt Huis Verkopen het je gemakkelijk om de beste deal te vinden en te maken bij zowel lokale als nationale specialisten. Met Huis Verkopen heb je de touwtjes zelf in handen.

Gratis waardebepaling

Word jij ook wel eens overvallen door onzekerheid? De gratis waardebepaling op Huis Verkopen helpt je het hoofd koel te houden. Zo bepaal je zelfverzekerd een eerlijke vraagprijs voor jouw woning.

Makelaars vergelijken

Wist je dat er bij het verkopen van jouw woning een hoop mogelijkheden zijn om makelaars te vergelijken? Maak kennis met de handige makelaarsvergelijker op Huis Verkopen en maak altijd de beste keuze. Hierdoor sta je nooit meer voor verrassingen.

Optimale voorbereiding

Bepaal de beste strategie om jouw woning te verkopen met het stappenplan van Huis Verkopen. Hierdoor kun je een succesvolle verkoop helemaal zelf voorbereiden, geheel kosteloos en zonder verplichtingen.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Overveen

Als je van plan bent je huis in Overveen te verkopen, dan is het eerste wat je moet doen de waarde van jouw huis bepalen. Je kan gratis een waardebepaling door een makelaar aanvragen om te weten te komen wat je huis waard is.

Om een goede makelaar te vinden, kun je gebruik maken van onze tool om makelaars te vergelijken en zo de beste makelaar te vinden voor de verkoop van jouw huis.

Het verkopen van je huis kan een behoorlijk proces zijn. Op onze website vind je een handig stappenplan voor de verkoop van je huis dat je kan volgen.

Er zijn verschillende kosten die je kan verwachten bij de verkoop van je huis. Op onze website lees je alles over de kosten van de verkoop van een huis.

Er zijn verschillende strategieën om je woning snel en voor de hoogste prijs te verkopen. Bekijk onze tips om een woning voor de hoogste prijs te verkopen voor verkoopstrategieën.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen