Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Rucphen

Als je van plan bent je huis in Rucphen te verkopen, zorg ervoor dat je alles tot in de puntjes goed regelt. Van de prijsbepaling en presentatie, tot de bezichtigingen en de onderhandelingen. Belangrijk is een goede makelaar te vinden die je begeleidt door dit proces om de best mogelijke deal te krijgen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Rucphen

Als woningverkoper in Rucphen heb je diverse doelen voor het verkopen van je huis. Misschien wil je snel je huis verkopen en ben je op zoek naar een vlotte woningmarkt. Een andere doelstelling is mogelijk het behalen van een zo hoog mogelijke verkoopprijs. Je kunt je huis opknappen om zo meer kopers aan te trekken of ervoor kiezen om je huis direct te verkopen zoals het is. Uiteindelijk zijn je doelstellingen waarschijnlijk een combinatie van tijdsdruk, prijs en gemak.

Je vraagt je waarschijnlijk af hoe snel huizen in Rucphen verkocht worden, wat de gemiddelde verkoopopbrengst is en hoeveel je kunt besparen door makelaars te vergelijken. Om je te helpen bij deze vragen en een goed verkoopadvies te kunnen geven, kun je vrijblijvend een gratis advies aanvragen bij een makelaar. Duik nu mee in de actuele cijfers van de woningmarkt in Rucphen:

Maart 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
109 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 307.000
Besparing (gem.)
€ 768

Je huis snel verkopen in Rucphen

Wist je dat de gemiddelde verkooptijd van woningen in Rucphen slechts 109 dagen is? Dat is kort, maar met de juiste tactiek kun je jouw huis mogelijk nog sneller verkopen. Hier volgen enkele bruikbare tips.

 1. Kwalitatieve foto's kunnen een wereld van verschil maken bij het verkopen van je huis. Mensen krijgen een eerste indruk door foto's, zorg dus dat deze professioneel en uitnodigend zijn. Neem een professionele fotograaf in de arm of, als je zelf goede foto's kunt maken, zorg dan voor voldoende licht en maak foto's vanuit verschillende hoeken per ruimte.
 2. Een opgeruimd, schoon en neutraal ingericht huis spreekt een bredere doelgroep aan. Potentiële kopers worden minder afgeleid en kunnen zich gemakkelijker voorstellen hoe ze hun eigen meubels in de ruimte zouden plaatsen. Overweeg dus om persoonlijke items op te bergen en neutrale kleuren te kiezen bij het herinrichten.
 3. Een correcte en realistische prijsbepaling draagt bij aan een snelle verkoop. Neem hierbij een ervaren makelaar in de arm. Een juiste prijsstelling trekt serieuze kopers aan en voorkomt onnodige tijdverspilling door te hoog of te laag in te zetten. Een waardebepaling door een makelaar kan hierbij helpen.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Rucphen

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Rucphen op?

Als je benieuwd bent naar de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Rucphen, je zit gemiddeld op ongeveer € 307.000. Het is belangrijk om in je achterhoofd te houden dat deze prijs van diverse factoren afhankelijk is. Factoren zoals de grootte van het huis, de staat waarin het verkeert en uiteraard de locatie binnen de gemeente hebben allen invloed op de uiteindelijke verkoopsom.

Om het plaatje compleet te maken, kijken we ook naar de gemiddelijke prijs per vierkante meter in Rucphen. Deze ligt momenteel op € 3.446. Let wel, deze prijs per m2 geeft niet het gehele beeld. De grootte van het perceel heeft namelijk een grote invloed op de totale verkoopprijs van een woning en wordt in deze berekening niet meegenomen.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Rucphen

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.600
€ 3.200
€ 3.800

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Rucphen bij (up-to-date: maart 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Rucphen.

Feitjes over Rucphen

 • Rucphen is een plaats in de provincie Noord-Brabant.
 • De gemeente heeft net iets meer dan 22.000 inwoners.
 • Het gebied kent een rijke geschiedenis, al bewoond sinds de prehistorie.

Tips om je woning te verkopen in Rucphen

Als je jouw woning in Rucphen wilt verkopen, ben je uiteraard op zoek naar methoden om dit zo effectief mogelijk te doen. In de concurrerende woningmarkt van vandaag is een zorgvuldig geplande aanpak en presentatie essentieel. Hier zijn enkele gouden tips om je te helpen slagen.

 • Optimale presentatie: Besteed uitgebreid aandacht aan de presentatie van je huis. Dit betekent dat zowel de binnenkant als buitenkant in perfecte staat moeten zijn. Kleine reparaties uitvoeren en een verse laag verf kan wonderen doen.
 • Fotografie: Zorg voor professionele foto's. De foto's geven de eerste indruk van je huis aan potentiele kopers. Zorg ervoor dat je huis mooi belicht is en schoon en opgeruimd oogt op de foto's.
 • Prijsstelling: Bepaal een realistisch verkoopbedrag voor je huis. Onder- of overwaardering kan een verkoop hinderen. Vergelijk soortgelijke woningen in Rucphen om een goed startpunt te krijgen.
 • Makelaar: Kies de juiste makelaar voor jouw situatie. Makelaars hebben verschillende specialiteiten, strategieën en netwerken. Het is belangrijk dat jouw makelaar past bij jouw persoonlijke situatie en verkoopwensen.
 • Timing: Overweeg het juiste moment van het jaar om je huis te verkopen. In sommige periodes zijn er potentiële kopers actiever dan in andere.

Ontdek jouw stappenplan in Rucphen:

 • Gratis en interactief stappenplan speciaal voor jouw woning
 • Voorkom dat je stappen overslaat bij verkoop van jouw woning
 • Regel alles eenvoudig en direct vanaf één centrale plek
 • Potentieel duizenden euro's besparen door goed te vergelijken
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Rucphen?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Rucphen kost je als verkoper gemiddeld € 7.318. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Rucphen In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 307.000) € 3.346
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 7.318

Kosten van makelaars in Rucphen

Wanneer je overweegt je huis te verkopen in Rucphen, zijn er kosten verbonden aan het inschakelen van een makelaar. Naast de 1,09% courtage die meeste makelaars hanteren, betaal je in de regel ook opstartkosten. Deze bedragen gemiddeld € 515. Deze kosten dekken onder andere het opstellen van de verkoopbrochure, professionele foto's en het plaatsen van je huis op funda.

Het is mogelijk om een scherpere prijs te bedingen bij de makelaar. Laat verschillende makelaars een offerte maken en bij je thuis komen voor een waardebepaling. Op basis hiervan kun je de prijs en service van verschillende makelaars vergelijken en de beste keuze maken voor de verkoop van jouw huis in Rucphen.

Lees meer over makelaars in Rucphen.

Andere kosten bij verkoop

Verhuis- en opslagkosten

Klaar om jouw woning te verkopen? Naast de kosten van de makelaar moet je ook rekening houden met verhuiskosten. Afhankelijk van wat je zelf kunt doen en wat je uitbesteedt, kunnen deze kosten variëren. Denk bijvoorbeeld aan de kosten van een verhuiswagen, verhuizers of eventuele opslagruimte voor jouw spullen.

Opslagkosten zou je kunnen maken als je tijdelijk ergens anders verblijft tijdens de verkoop. Jouw meubels en andere zaken kunnen dan in een opslagruimte geplaatst worden. Deze kosten zijn afhankelijk van de grootte van de opslag en de duur van de opslagperiode.

Onderhouds- en reparatiekosten

Oude kozijnen die moeten worden vervangen, een lekkende kraan die moet worden gerepareerd, of een tuin die een opknapbeurt nodig heeft: het zijn allemaal onderhouds- en reparatiekosten die je mogelijk moet maken om jouw woning verkoopklaar te maken.

Van kleine klusjes zoals het vervangen van een stopcontact tot grotere verbouwingen zoals het vervangen van een keuken: een goede staat van onderhoud kan bijdragen aan een snellere verkoop. Het is daarom een goed idee om vooraf een budget op te stellen voor eventuele onderhouds- en reparatiekosten.

Notariskosten akte van hypotheek

Als je jouw huis verkoopt, heb je mogelijk nog een hypotheek openstaan. De notaris moet dan een akte van hypotheek opmaken om deze hypotheek uit te schrijven bij het Kadaster. Dit zijn kosten waar je als verkoper rekening mee moet houden.

De kosten voor deze akte kunnen variëren per notaris. Het kan daarom lonen om verschillende notarissen met elkaar te vergelijken voordat je een keuze maakt. Zo kun je toch nog besparen op de verkoopkosten van je woning.

Wanneer mijn huis verkopen in Rucphen?

Overweeg je om je huis te verkopen in Rucphen? De woningmarkt is momenteel erg gunstig voor verkopers. De laatste jaren heeft de woningmarkt pieken en dalen meegemaakt, waardoor het een goede zet kan zijn om nu je huis te verkopen. Dit is echter sterk afhankelijk van diverse factoren. Een makelaar uit Rucphen kan je hier uitstekend over adviseren.

Je vraagt je misschien af, waar begin ik? Het antwoord is: door goed advies in te winnen. De juiste verkoopstrategie kan tenslotte bepalend zijn voor het succes van de verkoop. Wij raden je aan de expertise van een professionele makelaar in te schakelen. Via deze handige link vraag je een gratis verkoopadvies aan.

Vergelijk makelaars in Rucphen Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

De verkoop van jouw huis is een grote stap, eentje met veel details en stappen. Het kan een ingewikkeld en stressvol proces zijn, maar met het stappenplan van Huis Verkopen wordt dit proces een stuk eenvoudiger! Het stappenplan wijst je de weg in het doolhof dat huizenverkoop kan zijn, zodat je met vertrouwen en goed voorbereid dit traject kunt doorlopen.

Statistieken van lokale makelaars

Woonsituaties kunnen flink verschillen per locatie en zo ook de makelaars. Dankzij ons brede overzicht van lokale makelaars in Rucphen kun je gemakkelijk de beste makelaar voor jou vinden, gebaseerd op verkoopopbrengst en snelheid. Hiermee bespaar je tijd én kosten!

Kosten besparen

Wie wil er nou niet kosten besparen tijdens de verkoop van hun huis? Door het vergelijken van dienstverleners zoals makelaars en energieadviseurs op basis van tarieven en beschikbaarheid binnen ons stappenplan, kan je heel wat besparen op je makelaarskosten.

100% onafhankelijk

Nog een groot voordeel van Huis Verkopen is dat het platform 100% onafhankelijk is. Hierdoor kan je erop vertrouwen dat wij altijd in jouw belang handelen en misinformatie bestrijden, zodat jij altijd de beste en meest eerlijke informatie krijgt.

Overzicht behouden

Met het interactieve stappenplan van Huis Verkopen weet je altijd waar je staat en wat de volgende stap is. Zo ben je altijd goed geïnformeerd, regel je alles op één plek en behoud je het overzicht tijdens het gehele proces.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Rucphen

De waarde van je huis in Rucphen hangt af van verschillende factoren, zoals de woningomstandigheid, grootte of locatie. Je kunt een waardebepaling aanvragen bij een makelaar om een accurate prijs te krijgen.

Om een goede makelaar in Rucphen te vinden, is het handig om recensies te lezen, tarieven te vergelijken en gesprekken te voeren met verschillende makelaars. Op onze pagina vindt je informatie over het kiezen van de juiste makelaar.

Het verkopen van een huis kan best complex zijn. Voor een duidelijk overzicht van de stappen die je moet ondernemen om je huis in Rucphen te verkopen, kun je een kijkje nemen op ons stappenplan.

De kosten voor het verkopen van je woning in Rucphen kunnen variëren, afhankelijk van de makelaar en andere bijkomende kosten zoals verkoopstyling, notariskosten of advertentiekosten. Voor meer info kijk je op onze kostenpagina.

Hoewel er momenteel een sterke vraag is naar huizen en de markt gunstig kan zijn voor verkoop, hangt de beste keuze af van je persoonlijke situatie en doelen. Een makelaar in Rucphen kan je hierover het beste adviseren.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen