Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Terwolde

Het verkopen van je woning in Terwolde kan een uitdagend proces zijn. Het vereist gedegen kennis van de lokale woningmarkt en een effectieve verkoopstrategie. Op deze pagina vind je nuttige tips en informatie die je kunnen helpen om deze taak succesvol uit te voeren.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Terwolde

Als woningverkoper in Terwolde heb je diverse doelen voor ogen zodra je besluit je huis te gaan verkopen. Een van de hoofddoelen kan bijvoorbeeld zijn om een zo hoog mogelijke verkoopprijs te behalen. Daarnaast werk je mogelijk toe naar het snel verkopen van je huis, zodat je niet te lang in onzekerheid verkeert.

Er spelen vast en zeker vragen door je hoofd: Hoe snel worden huizen in Terwolde verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? Hoeveel kun je besparen door makelaars te vergelijken? Voor een uitgebreid overzicht van relevante stappen bij het verkopen van jouw huis in Terwolde, kun je onze handige stappenplan raadplegen. Om alvast een beter beeld te krijgen, volgen hieronder de actuele cijfers over de woningmarkt in Terwolde:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
61 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 607.375
Besparing (gem.)
€ 1.458

Je huis snel verkopen in Terwolde

In Terwolde gaan woningen gemiddeld binnen 72 dagen van te koop naar verkocht. Wil je jouw woning nog sneller verkopen? Lees dan onze specifieke tips om de verkoopsnelheid op te voeren.

 1. Richt je huis in op een neutrale, maar aantrekkelijke manier. Een netjes, schoon huis met een algemeen aantrekkelijk interieur spreekt een breed koperspubliek aan. Met een frisse laag verf en wat extra aandacht voor details, maak je jouw woning direct aantrekkelijker.
 2. Zorg voor professionele foto's. Het is de eerste indruk die telt. Zorg daarom voor goede, professionele foto's van je woning. Laat de beste punten van je huis goed naar voren komen. Denk aan ruimte, licht en bijzondere kenmerken.
 3. Kies een ervaren makelaar die bekend is in Terwolde. Een goede makelaar kent de lokale markt en weet hoe hij jouw woning het beste kan verkopen. Vergelijk verschillende makelaars, zodat je de beste keuze kan maken.

Tips in Terwolde

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Terwolde op?

De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Terwolde ligt momenteel rond de € 607.375. Het is echter goed om te bedenken dat de daadwerkelijke verkoopsom van jouw huis sterk kan variëren. Dit hangt onder andere af van de staat van de woning, de grootte en het aantal kamers, maar ook van de locatie van het huis binnen Terwolde.

Op dit moment ligt de gemiddelde prijs per vierkante meter in Terwolde op € 3.583. Hoewel deze cijfers een goed uitgangspunt bieden, moet je niet vergeten dat de woningprijzen altijd onderhevig zijn aan veranderingen. Het is daarom nuttig om de ontwikkelingen in de gaten te houden, zeker als je op de korte termijn een verkoop overweegt.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Terwolde

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.200
€ 3.200
€ 4.200

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Terwolde bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Terwolde.

Tips om je woning te verkopen in Terwolde

Je huis verkopen in Terwolde kan een uitdagend proces zijn. Met een goede voorbereiding en de juiste keuzes kan dit proces soepeler verlopen. Een belangrijke rol hierin speelt de keuze voor een bekwame verkoopmakelaar; deze kan namelijk een grote invloed hebben op het succes van de verkoop.

 • Onderhoud en reparaties: Zorg dat alle klusjes in huis zijn uitgevoerd voor je het op de markt brengt. Een potentiële koper ziet graag een goed onderhouden woning.
 • Professionele fotografie: Investeer in goede foto's van je woning. Dit geeft online een positieve, realistische eerste indruk en trekt meer geïnteresseerden.
 • Prijsstrategie: Samen met je makelaar stel je een passende vraagprijs op. Niet te hoog, zodat je kopers afschrikt. Maar ook zeker niet te laag.
 • Goede presentatie: Zorg voor een opgeruimde, schone en neutrale inrichting. Dit helpt kijkers om zichzelf in jouw huis te zien wonen.
 • Open huis: Overweeg om een open huis te organiseren. Dit geeft meerdere potentiële kopers tegelijk de mogelijkheid om een kijkje te nemen.

Ontdek jouw stappenplan in Terwolde:

 • Stappenplan specifiek op jouw woning gericht
 • Behoud overzicht over al het regelwerk met ons plan
 • Gratis en vrijblijvend: bespaar duizenden euro's
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Terwolde?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Terwolde kost je als verkoper gemiddeld € 10.495. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Terwolde In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 607.375) € 6.863
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 10.495

Kosten van makelaars in Terwolde

Zodra je overweegt jouw huis in Terwolde te verkopen, wordt je geconfronteerd met de kosten van een makelaar. De meeste makelaars werken met een courtage. Een courtage is een percentage van de verkoopsom van je huis, die je aan de makelaar betaalt voor hun diensten. Deze vergoeding is bedoeld voor al het werk dat de makelaar heeft gedaan tijdens het verkoopproces.

De gemiddelde courtage die een makelaar in rekening brengt, ligt doorgaans rond 1,13% van de verkoopprijs van de woning. Dat percentage kan variëren, dus het is raadzaam om meerdere offertes op te vragen bij verschillende makelaars in Terwolde. Op die manier krijg je een goed beeld van de uiteenlopende courtages en kun je een weloverwogen keuze maken.

Lees meer over makelaars in Terwolde.

Andere kosten bij verkoop

Verkoopstyling en onderhoudskosten

Bij de verkoop van een woning moet je naast de makelaarskosten ook rekening houden met eventuele uitgaven aan de presentatie van je huis. Een goede eerste indruk maakt namelijk een gigantisch verschil! Kosten verbonden aan een optimale presentatie van je huis kunnen onder andere komen door decoratie, kleine reparaties, onderhoudswerkzaamheden en een algemene schoonmaak. De gemiddelde kosten voor dit soort verkoopstyling zijn € 875.

Vaak zijn deze uitgaven zichzelf waard. Door tijd en geld te besteden aan de kleinste details kan je woning namelijk sneller en mogelijk voor een hogere prijs verkocht worden.

Energielabel kosten

Bij de verkoop van een huis dien je ook een geldig energielabel te overhandigen aan de koper. Als woningeigenaar ben je verplicht dit label te hebben en te overhandigen bij de verkoop. De kosten voor het aanvragen van een energielabel zijn € 315 .

Een energielabel laat zien hoe energiezuinig jouw huis is en geeft een indicatie van de energiekosten. Eventuele energiebesparende maatregelen die je hebt genomen, werken dus in je voordeel, zowel voor het milieu als voor de portemonnee van de koper.

Notariskosten voor het doorhalen van de hypotheek

Jouw hypotheekverstrekker heeft een hypotheekrecht op je woning. Dit betekent dat wanneer je jouw woning verkoopt, deze verkoop via de notaris moet plaatsvinden om het hypotheekrecht te kunnen doorhalen, zodat de woning 'vrij' overgedragen kan worden aan de koper.

De notariskosten voor het doorhalen van een hypotheek variëren per notaris. Het is dus verstandig om hier van tevoren goed naar te informeren en offertes aan te vragen bij verschillende notarissen om te kijken waar je het voordeligst uit bent.

Wanneer mijn huis verkopen in Terwolde?

Is het logisch dat je aarzelt over de verkoopkansen van je huis in Terwolde? Zeer zeker! Het is een grote stap en er komt nogal wat bij kijken. Maar er is goed nieuws: in de huidige woningmarkt mei 2024 zijn de vooruitzichten gunstig. De vraag naar huizen in regio's zoals Terwolde is aanhoudend hoog, wat je kansen op een succesvolle verkoop vergroot.

Maar hoe krijg je die broodnodige zekerheid? Door simpelweg te praten met lokale makelaars en je huis te laten taxeren. Zij hebben diepgaande kennis van de markt, specifiek in Terwolde, en kunnen je een helder beeld geven van wat je kunt verwachten. Het zou je kunnen verbazen hoe goed de verkoopkansen van je huis zijn.

Vergelijk makelaars in Terwolde Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Vastgoed verkopen kan een ingewikkeld en frustrerend proces zijn. Maar niet met Huis Verkopen. Bij Huis Verkopen snappen we namelijk hoe belangrijk het is om je huis efficiënt en moeiteloos te kunnen verkopen. We dienen als jouw online platform om het volledige verkoopproces te vereenvoudigen en transparanter te maken. Ons doel? Jou het leven makkelijker maken en er tegelijkertijd voor zorgen dat je een eerlijke prijs voor je woning krijgt. Nog beter, alles kan vanuit het comfort van je eigen huis.

Gratis waardebepaling

Met gratis waardebepaling krijg je met een paar klikken inzicht in de geschatte waarde van jouw woning. Deze dienst maakt het gemakkelijk om een realistische verkoopprijs te bepalen en helpt je onderhandelingspositie te versterken.

Beste makelaar in Terwolde

We maken het niet alleen makkelijk om makelaars te vergelijken, maar helpen je ook om de beste makelaar in Terwolde te vinden. Onze database bevat uitgebreide informatie over lokale makelaars, waardoor je gegarandeerd de beste keus maakt voor de verkoop van jouw huis.

Besparen op makelaarskosten

Huis Verkopen maakt het mogelijk om makelaarstarieven op te vragen en te vergelijken. Zo vind je niet alleen de makelaar die het beste bij jouw behoeften past, maar bespaar je ook nog eens op de kosten. Optimaal gemak en een garantie op een eerlijke prijs, dat is wat Huis Verkopen je biedt.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Terwolde

Je kunt de waarde van je huis bepalen door een waardebepaling door een makelaar aan te vragen. Deze kijkt naar de staat van je woning, de ligging en vergelijkt het met soortgelijke huizen in Terwolde die recent zijn verkocht.

Het verkoopproces van een woning in Terwolde begint met het bepalen van de waarde, het opstellen van een verkoopplan, het presenteren van de woning en vervolgens het voeren van onderhandelingen. Een uitgebreid stappenplan vind je op onze website.

Om je huis snel te verkopen, is het belangrijk om aantrekkelijke en professionele foto's te maken, de prijs aantrekkelijk te maken en actief te adverteren. Voor meer gedetailleerde tips ga je naar onze website.

Een goede makelaar vinden kan je doen door recensies en referenties te lezen, en door de tarieven en diensten van verschillende makelaars te vergelijken. Op HuisVerkopen.nl bieden we een tool aan om je te helpen bij het vergelijken van makelaars.

Om de hoogste prijs voor je huis te krijgen, is het essentieel om het huis optimaal te presenteren, een realistische verkoopprijs in te stellen en een goede onderhandelaar in te zetten. Lees onze tips voor meer informatie.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen