Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Vlierden

Als je van plan bent je huis in Vlierden te verkopen, zorg dan dat je goed voorbereid te werk gaat. Geef potentiële kopers een transparant inzicht in het onderhoud en de staat van de woning. Een professionele presentatie met mooie foto's en een gedegen marktconforme prijsstelling verhogen de aantrekkelijkheid.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Vlierden

Als je in Vlierden je huis wilt verkopen, zijn er verschillende factoren om op te letten. In deze huidige woningmarkt mag prijsbepaling wel als een essentieel onderdeel gezien worden. Een te hoge vraagprijs kan potentiële kopers afschrikken, terwijl een te lage prijs ervoor kan zorgen dat je geld misloopt. Overige aspecten die je niet over het hoofd mag zien, zijn de presentatie van je huis voor bezichtigingen en de onderhandeling met geïnteresseerde kopers.

Je bent wellicht benieuwd naar de gemiddelde verkooptijd van huizen in Vlierden, de gemiddelde verkoopopbrengst en hoeveel je kunt besparen door het vergelijken van makelaars. Het selecteren van een makelaar die goed presteert in Vlierden is belangrijk om een goed verkoopresultaat te behalen. Op deze pagina vind je een handige tool om makelaars te vergelijken. Hieronder presenteren wij de feitelijke data over de woningverkoop in Vlierden:

Februari 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
55 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 518.416
Besparing (gem.)
€ 1.166

Je huis snel verkopen in Vlierden

In Vlierden staat een woning gemiddeld 55 dagen te koop voordat deze verkocht wordt. Wil je je huis sneller verkopen? Hier zijn drie tips die je kunnen helpen.

 1. Begin met een goede voorbereiding. Laat bij meerdere makelaars een gratis waardebepaling uitvoeren. Op deze manier krijg je een goed beeld van de verschillende inschattingen en standpunten, wat kan helpen bij het vaststellen van de juiste verkoopprijs.
 2. Zorg dat je woning er op zijn best uitziet. Een goede eerste indruk is essentieel bij de verkoop van een woning. Ruim op, schilder waar nodig en zorg voor voldoende licht in huis. Zo maak je je woning aantrekkelijk voor potentiële kopers.
 3. Maak gebruik van sociale media. Door je woning op verschillende platforms te plaatsen, bereik je een breed en divers publiek, wat de kans op een snelle verkoop kan vergroten.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Vlierden

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Vlierden op?

Als je overweegt een huis te verkopen in Vlierden, is het handig om te weten dat de gemiddelde verkoopprijs momenteel op € 518.416 ligt. Deze prijs kan uiteraard variëren op basis van verschillende factoren, bijvoorbeeld de grootte van de woning, de inrichting en de vraag en aanbod situatie op de markt. Houd er rekening mee dat woningen die up-to-date zijn vaak voor een hogere prijs worden verkocht dan huizen die renovatie nodig hebben.

In Vlierden is de gemiddelde prijs per vierkante meter op dit moment € 3.524. Maar vergeet niet, naast de grootte van het huis, spelen ook andere factoren een rol in de uiteindelijke verkoopprijs. Zo kan de staat van onderhoud, de ligging van de woning (bijvoorbeeld dicht bij voorzieningen of in een gewilde wijk), en de algemene vastgoedtrends grote invloed hebben op de prijs die je voor je huis kunt krijgen.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Vlierden

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.000
€ 3.300
€ 3.600

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Vlierden bij (up-to-date: februari 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Vlierden.

Tips om je woning te verkopen in Vlierden

Een woning in Vlierden verkopen kan een uitdaging zijn, maar met de juiste tactieken en aanpak wordt het zeker mogelijk. Deze tips kunnen je helpen om je huis snel te verkopen en tegen de best mogelijke prijs. Ontdek hieronder praktische en creatieve adviezen voor het succesvol verkopen van je huis.

 • Fotografie speelt een sleutelrol in de verkoop. Huur een professionele vastgoedfotograaf in om je woning op zijn best te presenteren. Goede foto's trekken meer potentiële kopers aan.
 • Zorg voor een goed onderhouden huis. Repareer kleine gebreken zoals lekkende kranen of gescheurde behang. Kopers geven de voorkeur aan huizen die met zorg zijn onderhouden.
 • Verhoog de energie-efficiëntie van je woning. Overweeg investeringen zoals dubbele beglazing, zonnepanelen of een zuinige verwarmingsinstallatie. Dit kan de waarde van je woning verhogen en is aantrekkelijk voor milieubewuste kopers.
 • Persoonlijke items kunnen afleiden. Maak het voor potentiële kopers gemakkelijk om zich voor te stellen dat zij in de woning wonen door overdaad aan persoonlijke items te verminderen.
 • Zet in op lokale marketing. Promoot je woning in lokale media, gemeenschapscentra of via lokale websites. Vlierden is een hechte gemeenschap; maak hier gebruik van!

Ontdek jouw stappenplan in Vlierden:

 • Uniek stappenplan speciaal voor jouw woning
 • Inzicht in benodigde stappen en de status daarvan
 • Potentieel besparen van duizenden euro's
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Vlierden?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Vlierden kost je als verkoper gemiddeld € 7.140. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Vlierden In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 518.416) € 5.806
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 7.140

Kosten van makelaars in Vlierden

Als je een makelaar in Vlierden inschakelt om je huis te verkopen, kost dat gemiddeld een bepaald percentage van de verkoopprijs. Dit wordt de courtage genoemd. In Vlierden ligt dit percentage gemiddeld op 1,12% van de uiteindelijke verkoopprijs van je huis.

Naast de courtage rekenen de meeste makelaars in Vlierden ook opstartkosten voor het verkopen van een huis. Deze kosten kunnen variëren, maar gemiddeld komen deze neer op € 515. Let ook goed op de mate van dienstverlening. Er zijn makelaars die alles voor je regelen, terwijl andere makelaars verwachten dat je zelf een aantal zaken oppakt als het gaat om de verkoop van je woning.

Lees meer over makelaars in Vlierden.

Andere kosten bij verkoop

Verkoopstyling en onderhoud

Als je jouw huis gaat verkopen, wil je deze natuurlijk zo aantrekkelijk mogelijk presenteren. Het inhuren van een verkoopstylist kan hierbij helpen. Deze specialisten in huispresentatie kunnen je adviezen en tips geven om je woning er zo gunstig mogelijk uit te laten zien voor potentiële kopers. Gemiddeld kosten de verkoopstyling en onderhoud € 875.

Natuurlijk kan het voorkomen dat er nog wat kleine onderhoudsproblemen op te lossen zijn voordat je jouw woning te koop zet. Dit kan bijvoorbeeld schilderwerk zijn, of reparaties aan de badkamer of keuken. Het oplossen van deze problemen kan je in potentie een hogere verkoopprijs opleveren.

Energielabel

Het is in Nederland verplicht om als verkoper een geldig energielabel te overhandigen aan de nieuwe eigenaar. Dit label geeft informatie over hoe energiezuinig je huis is. Een gunstiger energielabel kan de waarde van je woning verhogen en een snellere verkoop stimuleren.

Het aanvragen van een energielabel kan een investering zijn waar je even bij stilstaat, want het kost gemiddeld € 315. Bij de uiteindelijke verkoopprijs zal dit bedrag echter niet echt zichtbaar zijn, omdat de meeste kosten zich meestal terugverdienen.

Makelaarskosten

De makelaarskosten vormen een belangrijk onderdeel van de totale kosten bij de verkoop van je huis. Dit zijn de kosten die je betaalt voor de diensten van de makelaar. Het bedrag is meestal een percentage van de verkoopprijs en omvat zaken zoals de taxatie, het opstellen van het koopcontract en de promotie van de woning.

Het kan verleidelijk zijn om te proberen deze kosten te besparen door je huis zelf te verkopen, maar bedenk dat de expertise van een goede makelaar je veel tijd en moeite kan besparen, en kan bijdragen aan een betere verkoopprijs.

Wanneer mijn huis verkopen in Vlierden?

Is het nu, in februari 2024, een goed moment om je huis in Vlierden te verkopen? Het antwoord is ja. Er is momenteel een grote vraag naar woningen, waardoor veel mensen op zoek zijn naar hun droomhuis. Hierdoor is de kans groot dat je snel potentiële kopers vindt voor jouw woning.

Jouw volgende vraag is vast: "Hoe weet ik dan zeker dat ik de juiste vraagprijs stel?" Een goede makelaar kan je hier uitstekend bij helpen. Zij hebben het beste zicht op de verkoopmogelijkheden van jouw woning in deze tijd. Daarnaast kunnen zij je begeleiden bij het gehele verkoopproces, waardoor je jouw woning met vertrouwen op de markt kunt brengen.

Vergelijk makelaars in Vlierden Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Klaar om je huis te verkopen? Dat kan best een ingewikkeld proces zijn. Jij wilt uiteraard de beste opbrengst voor je woning, maar hoe pak je dit aan? Een handige tool in dit proces is het stappenplan van Huis Verkopen. Met dit uitgebreide stappenplan ben je helemaal op de hoogte van wat je moet regelen voor de verkoop van je huis. Het bespaart je tijd, zorgen en wist je dat je zo ook kosten kunt besparen?

Vergelijk makelaars in Vlierden

Makelaars verschillen niet alleen in prijs maar ook in kwaliteit. Elk heeft zo zijn eigen expertise en sterktes. Via Huis Verkopen kun je op basis van onze bijgehouden statistieken lokale makelaars vergelijken. Hierdoor kies je makkelijk de beste makelaar voor je situatie, zonder onnodige kosten te maken.

Bespaar op je energieadviseur

Binnen ons stappenplan kan je ook verschillende dienstverleners zoals energieadviseurs vergelijken. Wist je dat deze vergelijking je veel geld kan besparen? Je ziet eenvoudig welke adviseur de beste tarieven en beschikbaarheid heeft, passend bij jouw wensen.

100% objectief en onafhankelijk

Huis Verkopen heeft als grootste platform jouw belangen voorop staan. Wij bestrijden actief misinformatie en garanderen een 100% objectieve en onafhankelijke service. Zo kun je erop vertrouwen dat je altijd de juiste beslissing maakt bij de verkoop van je woning.

Houd het overzicht met Huis Verkopen

Huis Verkopen biedt gemak en overzicht in een vaak stressvol proces. Met ons interactieve stappenplan ben jij altijd goed geïnformeerd en bewaar je het overzicht. Hiermee vink je eenvoudig af welke stappen je al voltooid hebt en wat er nog op de planning staat.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Vlierden

Om de waarde van je huis in Vlierden te bepalen is het verstandig een waardebepaling door een makelaar aan te vragen. Zij kunnen de actuele marktwaarde schatten op basis van vergelijkbare woningen en de staat van je huis.

Het vinden van een goede makelaar in Vlierden is altijd stap 1 in het verkoopproces. Je kan reviews lezen, praten met vrienden, familie of kennissen, en verschillende makelaars vergelijken op HuisVerkopen.nl.

De volgende stap is het voorbereiden van je huis op de verkoop. Denk aan het opknappen van oude elementen, het opruimen van rommel en het aanvragen van een energielabel.

Om je huis snel te verkopen kan je een aantal strategische stappen volgen, zoals het perfect presenteren van je woning, een aantrekkelijke prijs zetten en je huis adverteren op de juiste plaatsen.

Er kunnen kosten zijn die je misschien niet direct verwacht, zoals notariskosten en kosten voor de makelaar. Op onze pagina "alles over de kosten van de verkoop van een huis" lees je hier meer over.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen