Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Ees

Ben je van plan je huis in Ees te verkopen? We bieden je gedetailleerde informatie over de vastgoedmarkt in dit charmante dorp, inclusief waardevolle inzichten en statistieken. Zo wordt het proces van je woning verkopen in Ees overzichtelijker en eenvoudiger.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Ees

Als je van plan bent om je woning in Ees te verkopen, heb je wellicht diverse doelen voor ogen. Je wilt natuurlijk de beste prijs voor je woning krijgen, maar ook spelen zaken als de tijd tot de verkoop en de gemakkelijkheid van de verkoop een rol. Het kan ook belangrijk voor je zijn om een betrouwbare koper te vinden, of om een soepel proces te hebben met minimale stress. Het is essentieel dat je al deze factoren in gedachten houdt bij het regelen van de verkoop van je huis.

Je vraagt je wellicht af hoe de woningmarkt in Ees er momenteel uitziet. Hoe snel worden woningen verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? Hoe kun je kosten besparen voor jezelf? Een slimme manier om op factoren als deze te besparen is door verschillende makelaars te vergelijken. Zo kan je de makelaar vinden die het beste presteert in Ees. Hieronder vind je de laatste cijfers over de woningmarkt in Ees:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
130 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 342.625
Besparing (gem.)
€ 1.131

Je huis snel verkopen in Ees

In Ees worden woningen gemiddeld verkocht binnen een periode van 134 dagen. Dit geeft je een indicatie van hoe snel je mag verwachten dat jouw woning verkocht wordt. Toch kun je dit proces soms versnellen door een aantal strategieën toe te passen.

 1. Professionele fotografie: Het oog wilt ook wat! Maak daarom gebruik van een professionele fotograaf om je woning zo aantrekkelijk mogelijk op de markt te plaatsen. Goede foto's kunnen een grote impact hebben op de eerste indruk die potentiële kopers krijgen.
 2. Optimale presentatie: Een opgeruimd huis trekt sneller kopers. Ruim losse spullen op, investeer in een likje verf waar nodig en zorg voor een verzorgde tuin. Een goed gepresenteerd huis geeft potentiële kopers een beter beeld van de mogelijkheden.
 3. Marktconforme prijs: Zorg dat je woning correct geprijsd is. Een te hoge vraagprijs kan kopers afschrikken, terwijl een te lage prijs kan suggereren dat er iets mis is met de woning. Een correcte prijs trekt de juiste kopers aan en verhoogt de verkoopsnelheid.

Tips in Ees

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Ees op?

Als je geïnteresseerd bent in het kopen of verkopen van een huis in Ees, dan is het goed om te weten dat de gemiddelde verkoopprijs er momenteel op € 342.625 euro ligt. Deze verkoopprijs hangt af van verschillende factoren, zoals de staat van het huis, de locatie en de vraag in de markt tijdens de periode van verkoop, in dit geval in mei 2024.

Een andere interessante factor om te bekijken is de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Ees. Momenteel ligt deze prijs op € 2.066 euro. Echter, het is belangrijk om te onthouden dat de grootte van het perceel niet in deze prijs wordt meegenomen, waardoor het niet de volledige waarde van de woning kan weergeven.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Ees

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.000
€ 1.800
€ 2.500

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Ees bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Ees.

Tips om je woning te verkopen in Ees

Als je van plan bent om je huis in Ees te verkopen, is het belangrijk om te weten dat er veel aspecten bij komen kijken. Het kan een uitdaging zijn, maar met een paar gerichte tips zorg je voor een succesvolle en soepele verkoop. Luid en duidelijk aangeven wat jouw woning speciaal maakt, kan een groot verschil maken.

 • Kies een goede makelaar. Jouw makelaar is je belangrijkste partner in dit proces. Doe onderzoek, vraag naar referenties en kies iemand met kennis van de lokale markt in Ees.
 • Maak je woning verkoopklaar. Repareer kapotte dingen, geef wanden een frisse lik verf en zorg voor een opgeruimd huis. Potentiële kopers moeten zichzelf kunnen visualiseren als bewoners.
 • Stel een aantrekkelijke vraagprijs op. Vergelijk jouw woning met recent verkochte huizen in Ees om een marktconforme prijs in te stellen. Wanneer jouw prijs te hoog is, kan dit potentiële kopers afschrikken.
 • Presentatie is het halve werk. Professionele foto's en een goed geschreven tekst kunnen het verschil maken en meer serieuze kijkers aantrekken.
 • Regel de verkoop slim. Overweeg de beste tijd om te verkopen, stel realistische deadlines op en wees bereid om te onderhandelen om de beste prijs te krijgen.

Ontdek jouw stappenplan in Ees:

 • Stappenplan afgestemd op jouw specifieke woning
 • Voorkomt dat je belangrijke stappen overslaat
 • Zorgt voor een eenvoudige organisatie van de verkoop
 • Met het plan kan je duizenden euro's besparen
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Ees?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Ees kost je als verkoper gemiddeld € 4.349. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Ees In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 342.625) € 4.420
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 4.349

Kosten van makelaars in Ees

Als je overweegt je huis in Ees te verkopen, is het belangrijk om rekening te houden met de kosten van een makelaar. Deze kosten variëren namelijk per makelaar en kunnen op twee verschillende manieren worden berekend: een vast tarief of een courtage. De courtage is een percentage van de verkoopprijs van je huis. Dit percentage is gemiddeld 1,29% van de verkoopprijs.

Het verschil tussen een vast tarief en een courtage is dat een vast tarief een fixed bedrag is dat je betaalt, ongeacht de verkoopprijs van je huis. Een courtage daarentegen stijgt of daalt afhankelijk van de uiteindelijke verkoopprijs. Dit betekent dat als je huis voor een hoge prijs verkoopt, de makelaarskosten ook hoger zullen zijn als er een courtage wordt gehanteerd.

Lees meer over makelaars in Ees.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Als verkoper ben je verantwoordelijk voor de kosten van de notaris voor de opmaak van de koopakte. Deze kosten zijn onder andere afhankelijk van de notaris die je kiest. De tarieven kunnen variëren, dus het kan lonen om verschillende notarissen te vergelijken.

Dit is een eenmalige kost, die je betaalt rond de overdracht van jouw woning. Houd in het achterhoofd dat de koper zijn eigen notariskosten heeft, namelijk voor de akte van levering en de hypotheekakte. Deze komen echter niet voor jouw rekening.

Onderhoudskosten

Voordat je jouw woning verkoopt, zul je mogelijk nog wat onderhoudswerkzaamheden moeten uitvoeren. Dat kan variëren van klein kluswerk tot grotere herstellingen. Uiteraard zijn deze kosten erg afhankelijk van de staat van jouw woning.

Esthetische aspecten kunnen hier een rol spelen. Een nieuw laagje verf of een gerepareerd kozijn kan jouw woning net dat beetje aantrekkelijker maken voor potentiele kopers. Vergeet ook niet dat onverwachte reparaties tijdens de verkoopperiode ook voor jouw rekening komen.

Verhuiskosten

Als verkoper moet je uiteraard ook jouw eigen verhuiskosten meerekenen. Het inpakken en verhuizen van je spullen, het huren van een verhuiswagen, al deze dingen komen op jouw rekening.

Besparen op deze kosten kan, bijvoorbeeld door zelf veel te doen, of door een voordelig verhuisbedrijf te vinden. Maar vergeet niet dat verhuizen altijd kosten met zich meebrengt, en dat deze tijdig in je begroting moet opnemen.

Wanneer mijn huis verkopen in Ees?

Overweeg je jouw huis in Ees te verkopen? In de huidige woningmarkt lijkt dit een gunstige zet. Het aanbod van woningen is vaak lager dan de vraag, waardoor vele huizen relatief snel van eigenaar wisselen. Echter, jouw specifieke situatie kan afwijken. Daarom is het raadzaam om advies in te winnen bij een lokale makelaar in Ees. Zij hebben de expertise en kennen de lokale markt als geen ander.

Misschien vraag je je af; moet ik nu verkopen of toch nog even wachten tot mei 2024? Het is lastig om hier een eenduidig antwoord op te geven. Het is vooral belangrijk dat je je zorgvuldig oriënteert, jouw wensen en mogelijkheden grondig overdenkt en tijdig de juiste hulp inschakelt. Een makelaar kan je hierin bijstaan en je helpen de juiste keuze te maken. Zo kun je vol vertrouwen jouw besluit nemen.

Vergelijk makelaars in Ees Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

De missie van Huis Verkopen is het zo eenvoudig mogelijk maken van de verkoop van jouw woning. Een van de manieren waarop dit gedaan wordt, is met ons uitgebreide stappenplan. Dit stappenplan is specifiek ontworpen om tegemoet te komen aan jouw behoeften als huiseigenaar. Door een gedetailleerd overzicht te geven van alles wat je moet weten en regelen, zorgt het ervoor dat je met vertrouwen en volledige controle jouw huis kunt verkopen, zonder iets essentieels over het hoofd te zien.

Makelaars vergelijken

Met de tool voor het vergelijken van makelaars op Huis Verkopen, vind je gemakkelijk de beste makelaar in de windstreek van Ees voor de verkoop van jouw woning. Dit bespaart je niet alleen tijd en moeite, maar voorkomt ook onnodige kosten.

Besparen op makelaarskosten

Om te besparen op makelaarskosten, kun je op Huis Verkopen eenvoudig en snel tarieven opvragen. Dit maakt het makkelijk om een weloverwogen keuze te maken en de meest kostenefficiënte optie te kiezen.

Onafhankelijk en gratis platform

Huis Verkopen is een onafhankelijk en gratis platform dat jou helpt bij het voorbereiden en regelen van de verkoop van jouw woning. Hierdoor ben je verzekerd van objectieve informatie en eerlijk advies.

Extra diensten regelen

Niet alleen helpt Huis Verkopen je bij het vinden van een makelaar en het besparen op de kosten, je kunt er ook makkelijk allerlei aanvullende diensten regelen zoals een energielabel, een verhuizer, een ontruimer en meer.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Ees

De eerste stap bij het verkopen van jouw huis is de voorbereiding. Zoek uit wat jouw woning waard is en bereid de verkoop goed voor. Het kan nuttig zijn om een goede makelaar in de arm te nemen.

De exacte kosten voor het verkopen van een huis in Ees variëren. Ze zijn afhankelijk van o.a. de makelaarskosten, notariskosten en mogelijke advertentiekosten. Check onze pagina over de kosten van de verkoop voor een overzicht.

Hoe lang het duurt om je huis in Ees te verkopen, hangt af van verschillende factoren, zoals de staat van de woning en de vraag in de markt. Kijk bij tips om een woning snel te verkopen voor meer informatie.

Bij verkoop van je huis zijn bepaalde documenten nodig, zoals een eigendomsbewijs, energielabel en bouwkundige tekeningen. Raadpleeg ons artikel over wat je moet regelen om alle benodigdheden te kennen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen